Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Poezen

Kittens

Assortiment

Activiteiten

Foto's

 

 

Poezen

Alle katten hebben verzorging nodig, wat tijd kost. Kortharige katten hebben aan een regelmatige een borstel- en kambeurt genoeg, maar de vacht van langharige katten heeft minstens een kwartier per dag verzorging nodig om te voorkomen dat deze gaat klitten.

Door het borstelen van de vacht blijft deze glanzend en voorkom je dat je kat last krijgt van haarballen, als hij tijdens zijn wasbeurt zelf de losse haren oplikt. Ook kun je tijdens de kambeurten gelijk de aanwezigheid van vlooien of andere parasieten opmerken, zodat je je kat daar vanaf kan helpen.

Poezen
Katten zijn dieren met vaste gewoontes. Het is daarom belangrijk dat je je kat aan het begin aan vaste voedingstijden houdt en dat je de voedselbakjes op een vaste plek neerzet. Waar in het huis maakt niet zoveel uit, maar zorg er wel voor dat er altijd een bakje water staat op een plek die hij makkelijk kan vinden en waarvan hij weet waar het is.

Het voedsel van een kat varieert en is vooral afhankelijk van zijn leeftijd. Jonge en oude katten krijgen maar kleine hoeveelheden eten, maar wel vaak. Een gezonde, volwassen kat hoeft minder vaak eten, maar meer in een keer.


Katten zijn van nature vleeseters, iets wat je ook kunt zien aan hun tanden. Maar als uw kat het gevoel heeft dat hij moet overgeven, zou het kunnen dat hij graag even gras eet.

In Nederland zijn veel verschillende soorten kattenvoeding te koop. Het maakt niet echt uit welk merk je koopt, je merkt vaak vanzelf aan je kat wat hij lekker vindt als je een paar verschillende merken geprobeerd hebt. Combinaties van voedselsoorten is ook belangrijk. Geef je kat zowel droog als nat voedsel.

Hoe vaak je je kat eten moet geven is ook afhankelijk van de leeftijd van je kat. Een gemiddelde volwassen kat heeft vaak behoefte aan twee maaltijden per dag. De hoeveelheid verschilt en is ook afhankelijk van de bouw en grootte van je kat. Over het algemeen is 250 gram blikvoeding per maaltijd genoeg. Na de eerste zes tot negen maanden moet je kitten net zo veel voedsel krijgen als een volwassen kat, maar dan verspreidt over vier maaltijden, dit geldt ook voor je oudere kat.

Zwangere of zogende poezen en fokkaters hebben een dieet nodig met extra vitaminen en mineralen.

Huisdierenshop “De Schuur” heeft naast diverse soorten kattenbrokken en kattenvlees ook kattenbakvulling en andere zaken voor een goede verzorging van uw huisdier.

U kunt tijdens de openingsuren langskomen in onze winkel of uw bestelling plaatsten in onze webwinkel.