Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Knaagdieren

Cavia

Konijn

Gerbils

Ratten

Muizen

Degoe’s

Hamster

Chinchilla’s

Assortiment

Activiteiten

Foto's

 

 

Knaagdier

Is een bijzonder succesvolle en soortenrijke tak van de zoogdieren. Ze komen voor op alle continenten in verscheidene leefgebieden, zowel in bomen, onder de grond en in zoetwater. De knaagdieren zijn tegenwoordig de grootste orde der zoogdieren, en bijna veertig procent van alle zoogdiersoorten behoort tot deze familie.

Cavia's
Knaagdieren worden gekenmerkt door hun bijzondere gebit. Zij bezitten vier grote, op beitels gelijkende, snijtanden, twee in de bovenkaak en twee daar tegenover in de onderkaak. Deze tanden hebben aan de voorkant een harde emaille-laag en groeien levenslang door. Doordat de tanden tijdens het knagen over elkaar heen worden bewogen slijten ze af en blijven ze tegelijkertijd scherp.

Konijnen, cavia’s en andere knaagdieren hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Het zijn vaak vrolijke dieren die gemakkelijk handtam gemaakt kunnen worden. Huisvesting is voor deze dieren erg belangrijk. Met name konijnen heb-ben de ruimte nodig om af en toe hun poten te strekken.


Juist vanwege de beperktere bewegingsvrijheid in een kooi, is de voeding erg belangrijk geworden. Overgewicht moet voorkomen worden en dus moet er goed op de voedingswaarden en hoeveelheden van het voer worden gelet. U hebt bij Huisdierenshop “De Schuur” een ruime keuze in knaagdierenvoer. Bovendien kunt u bij De Schuur terecht voor bodembedekking voor in de kooi en allerlei andere zaken voor uw knager.