Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Honden

Senior

Puppy

Volwassen

Assortiment

Activiteiten

Foto's

 
 

 

Honden

Onze honden worden meer en meer gehouden als huisgenoten. Waar ze vroeger werden gebruikt als waakdier of voor de jacht, zijn ze tegenwoordig volwaardige leden van het gezin. Iedere hond heeft nu een eigen plek in huis, soms zelfs naast de baas op de bank.

De hond stamt waarschijnlijk af van de grijze wolf. De eerste aantoonbare relaties tussen de mens en de wolf zijn al van 10.000 tot 15.000 jaar geleden! De mens gebruikte de wolf tijdens de jacht, voor het bewaken van het erf en om een kudde bijeen te houden. Op zijn beurt zorgde de mens er voor dat de wolf te eten kreeg. Een win-win-situatie dus.

De wolf is een sociaal dier dat leeft in een groep. Deze zogenaamde roedel kent een duidelijke sociale rangorde. De mens speelt in de ogen van de wolf de rol van leider in een roedel. Juist daarom is het zo goed mogelijk om honden als gezelschapsdier te houden.

In de Middeleeuwen begonnen de mensen eisen te stellen aan het uiterlijk van een hond. Ze werden meer als statussymbool gezien. De hond verschafte de mens aanzien. Sindsdien begon het aantal hondenrassen enorm toe te nemen.

Vandaag de dag zijn er honden in allerlei soorten en maten. We kennen nu meer dan 400 hondenrassen. Al deze rassen behoren wel nog steeds tot één soort. Vandaar dat alle rassen met elkaar gekruist kunnen worden. Schoonheidsidealen en raskenmerken spelen daarbij een belangrijke rol.


Tijdens het leven van uw hond is juiste voeding erg belangrijk. De samenstelling hiervan verandert naarmate uw hond ouder wordt. De voedingsbehoefte is sterk afhankelijk van het lichaamsgewicht en de mate van activiteit. Bij eetproblemen kan soort en smakelijkheid van het voer een rol spelen. Vezelrijk voedsel is en blijft belangrijk. Probeer daarom liever een ander soort dan bij te voeren met tafelresten en koekjes!

Overgewicht is een vaak onderschat probleem. Deze problemen worden mede veroorzaakt door het bijvoeren van uw hond. Beperk daarom het aantal extraatjes. Pas de hoeveelheid voer aan aan het lichaamsgewicht en grootte van uw hond.

Huisdierenshop “De Schuur” biedt voor iedere hond in elke levensfase een uitgebalanceerde maaltijd. Wij adviseren u graag, eventueel in samenspraak met onze leveranciers, om tot de beste keuze voor uw hond te komen. Bovendien kunnen speciale voeders op aanvraag worden besteld.